Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Προσέχουμε, για να έχουμε

Πηγαίνοντας για ψάρεμα σε έναν τόπο χρησιμοποιούμε διάφορα υλικά όπως μαλάγρες, πετονιές, βαρύδια κ.α. Ενδεχομένως έχουμε μαζί   φαγητό μέσα σε νάυλον συσκευασίες, μεταλλικά κουτάκια, πλαστικά ή γυάλινα μπουκαλάκια αναψυκτικών, αλκοολούχων ποτών ή νερού.
Αποχωρώντας στο τέλος και ανεξαρτήτως ψαρευτικού αποτελέσματος, ικανοποιητικού ή μη,  κρατάμε  πάντα στο νού μας τις μαγικές ώρες χαλάρωσης, της επαφής με τη φύση, την εικόνα του γαλανού τοπίου, την αγωνία από το απότομο-ξαφνικό βύθισμα του φελλού μας "φορτίζοντας τις μπαταρίες" μέχρι την επόμενη εξόρμηση. 
Στα χέρια μας, εκτός από τον αγαπημένο μας εξοπλισμό, οφείλουμε να κρατάμε και μια τσάντα με τα απορρίμματα, που δημιουργήσαμε. Πίσω μας δεν αφήνουμε τίποτα, παρά μόνο την ανάμνηση της παρουσίας μας.Αρματωσιές, πλαστικά και μεταλλικά (μπουκάλια, κουτάκια, σακουλάκια) και οτιδήποτε άλλο φροντίζουμε να καταλήγουν σε κάδο συλλογής απορριμμάτων.Διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θα τα συνατήσουμε  και πάλι, μα και αν δεν γίνει αυτό, θα ζήσουμε κάποτε έτσι και αλλιώς τις συνέπειες της αδιαφορίας μας. Δείτε τον παρακάτω πίνακα και αναλογιστείτε...!

Πηγή: HELMEPA
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου