Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Φελλοί peacock wagglers

Κείμενο-φωτογραφίες: Μάνος Μελετίου
Το παγώνι αποτελεί ένα από τα ομολογουμένως εντυπωσιακότερα  και ομορφότερα πτηνά. Το τέλειο φυσικό πάντρεμα αρμονίας χρωμάτων και κίνησης. 




Για εμάς, που ασχολούμαστε με την εγγλέζικη float fishing τεχνική, πέρα από το φυσιολατρικό μέρος, είναι και κάτι παραπάνω! Το φτέρωμα του παγωνιού προσφέρει την πρώτη ύλη για την κατασκευή φελλών τύπου waggler απαράμιλλης ομορφιάς, ποιότητας και κυρίως επίδοσης. Η ποικιλία τους μεγάλη τόσο σε χρωματισμούς, όσο σε τύπο κεραίας, ερματισμούς, σώμα (stick/bodied). Ως κόστος απόκτησης θα λέγαμε πως δεν είναι οι φθηνότεροι της αγοράς, χωρίς να θεωρείται όμως απαγορευτικό. 


Φελλοί straight waggler peacock (παγώνι)-ημιερματισμένοι 


Αν ένας φελλός τύπου waggler χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων στοιχείων,για τη μεγάλη του ευαισθησία στα πιο ανεπαίσθητα τσιμπήματα των ψαριών, ο peacock waggler αποτελεί μάλλον την επιτομή αυτής της ιδιότητας. Το πρακτικά αμελητέου, για να μην πούμε ανύπαρκτου βάρους σώμα αυτών των φελλών βυθίζεται τόσο "πονηρά" στο παραμικρό τράβηγμα των ψαριών μη αφήνοντας κανένα περιθώριο υποψίας κινδύνου. 

Φελλός insert waggler peacock ανερμάτιστος


Κάποιοι θα τους λατρέψετε. Κάποιοι ίσως όχι.Αν θέλουμε όμως να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί στις δοκιμές μας έναντι διαφόρων συνθηκών, θα πρέπει να δουλέψουμε μια ευρεία γκάμα από βάρη φελλών με έμφαση στους σχετικά βαρύτερους, όπως για παράδειγμα 3-4 SSG δλδ, 4,8-6,4 γρ. ή και περισσότερο. Όσοι εξοικειωθείτε μαζί τους θα προσθέσετε μια άλλη αξία στο προσωπικό σας ψάρεμα, αντάξια αυτού του ευγενούς προϊόντος

Φελλός insert waggler peacock-ημιερματισμένος

Και μόνο από φετιχισμό όμως νομίζω ότι επιβάλλεται να υπάρχουν ορισμένοι στη συλλογή μας έτσι και αλλιώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου