Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Όταν τελικά μετράει το πείσμα

Αυτή τη φορά δεν έχει ψαρευτικό άρθρο...Αυτή τη φορά θα ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν, για να θυμηθούν οι κάπως παλαιοί και να μάθουν οι νεώτεροι φίλοι.

Ήταν 30/11/2012, που έπαιρνα μια μικρή συνέντευξη από τον τότε αναπληρωτή έφορο αθλητικής αλιείας της ΕΟΥΔΑ  κ. Αντώνη Μιχαηλίδη στον απόηχο του VI Πανευρωπαικού πρωταθλήματος αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις. Μια πρώτη ανιχνευτική προσπάθεια της χώρας στις διεθνείς αγωνιστικές διοργανώσεις στο float fishing. Ένα από τα συμπεράσματα εκείνης της κουβέντας ότι ένα νέο "μέλος" βλέπει στο μέλλον, γιατί όχι και ως διοργανωτής ακόμη!!!Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει εδώ



Ήταν 1/12/2012, όταν ανακοινώθηκε από την τότε έφορο αθλητικής αλιείας κα. Βγενοπούλου από κοινού με το νέο πρόεδρο της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. η ανάληψη διοργάνωσης του VIII πανευρωπαικού πρωταθλήματος για το 2014. Μια προσπάθεια που δεν είχε τελικά αίσιο αποτέλεσμα για λόγους αντικειμενικούς και μη ανάλογα με τη γωνία και το κίνητρο, που προσεγγίζει κανείς το όλο θέμα. Το blog έχει παρακολουθήσει την όλη εξέλιξη του πράγματος από τότε, αλλά επειδή για μας πρωταγωνιστής είναι το ψάρεμα και όχι η πολιτική ή τα παιχνίδια εντυπώσεων το ακουμπήσαμε επιδερμικά και διακριτικά, αλλά το ακουμπήσαμε όμως. Μπορείτε να ανατρέξετε εδώ . 

Και πάμε στο 2015, όπου η χώρα μας συμπληρώνει ήδη δύο συμμετοχές στο θεσμό του Πανευρωπαικού sea float fishing ενώ παράλληλα δοκιμάζει και πάλι να διεκδικήσει κάτι, που η ιστορία της χρωστούσε εδώ και 2-3 χρόνια. Το δικαίωμα να κοιτάξει στα μάτια τους ξένους.Αποτέλεσμα?  Η Ελλάδα διοργανωτής του 12ου πανευρωπαικού πρωταθλήματος. Η Ελληνική Ομοσπονδία (Τομέας αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις) και ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας φιλοξενούν στο Ηράκλειο της Κρήτης κατά τον προσεχή Οκτώβριο την αφρόκρεμα της διεθνούς αγωνιστικής αλιείας με φελλό στη θάλασσα! Όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην προκήρυξη, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ .  


Φωτογραφία του Manolis Aggelakis.



Το blog ως γνωστό έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα αλιείας με φελλό και δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε αυτές τις λίγες γραμμές στη διαχρονική προσπάθεια να διεκδικήσει η χώρα μια κατάσταση, που σίγουρα της αξίζει.  Ο γράφων προσωπικά εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές, που θα απαρτίσουν τις εθνικές ομάδες (δικαίωμα έως τρεις) και σε όλους τους παράγοντες (Ομοσπονδία, πολιτεία, διοργανωτής σύλλογος) , που θα συντελέσουν στην ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου