Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μίνι συνέντευξη με τον Vadim Lazitski- Cyprus Fish Float Club





Η πρώτη ιστορικά διεθνής αγωνιστική συμμετοχή της Κύπρου και μάλιστα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αλιείας είναι συνυφασμένη με το Cyprus Fish Float Club. Μια ομάδα ανθρώπων στην Κύπρο, που αγαπούν και καλλιεργούν την αλιεία εσωτερικών υδάτων (coarse angling) τόσο σε ψυχαγωγικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Στο τιμόνι της βρίσκεται ο ρωσικής καταγωγής Vadim Lazitski, ο οποίος  ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια και γι' αυτό την προσεγγίζουμε. 


Μάνος Μελετίου: Καταρχάς μιλήστε μας για το Cyprus Fish Float Club. 

Vadim Lazitski : Το Cyprus fish float club ιδρύθηκε αρχικά από εμένα το 2009, ενώ στη συνέχεια συμπαραστάθηκαν και φίλοι από την Κύπρο. Το 2011 λάβαμε την επίσημη αναγνώριση από την κυβέρνηση και αργότερα (2013) αποτελέσαμε επίσημο μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.). Κατέχω τη θέση του προέδρου και παράλληλα είμαι ο προπονητής και αρχηγός της αγωνιστικής ομάδας του Cyprus Fish Float Club. 



Μάνος Μελετίου: Κύρια δραστηριότητα του club αποτελεί η αγωνιστική αλιεία εσωτερικών υδάτων. Μιλήστε μας για το εσωτερικό πρωτάθλημα.

Vadim Lazitski: Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τεχνητές λίμνες. Πρόκειται για τα φράγματα  Ασπρόκρεμου,  Γερμασόγειας, Διπόταμου και Κουρή. Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 17 αθλητές. Εξ αυτών κύπριοι αθλητές είναι 7 με 8 άτομα. Παλαιότερα ο αριθμός  των συμμετοχών έφτανε ακόμη και τα 27 άτομα με τη μείωση να οφείλεται λόγω μετακινήσεων στο εξωτερικό για διάφορους λόγους. 



  Το Cyprus fish float club σε αγωνιστικό "συναγερμό"...


Μάνος Μελετίου: Συμμετοχή στο 33ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εσωτερικών υδάτων για Clubs (F.i.p.s.ed) - Ιταλία 2013. Πως αποφασίσατε ένα τόσο μεγάλο βήμα; Τι είδους προβλήματα έπρεπε να ξεπεράσετε σαν club και κυρίως ποια είναι τα συμπεράσματα, που βγήκαν μετά; 

Vadim Lazitski: Δεν ήταν καθόλου εύκολη η απόφαση. Σε αυτό βοήθησαν φίλοι από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία αλλά και από άλλες ομάδες. Μετά και την εύρεση σπόνσορα δημιουργήθηκε μια πενταμελής αγωνιστική ομάδα συνοδευόμενη από πέντε ακόμη μέλη σε βοηθητικό ρόλο.Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για εμάς με δεδομένο ότι συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά πήγαμε να ψαρέψουμε φυσιολογικά και αυτό κάναμε. Ήταν κάτι το εξαιρετικά πρωτόγνωρο  για όλους εμάς και πολύ σημαντική εμπειρία. 


Vadim Lazitski :Ιταλία 2013-Παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων F.i.p.s.ed



Μάνος Μελετίου:Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια ως ψαράς σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως πρόεδρος του Cyprus Fish Float Club; 

Vadim Lazitski: Μελλοντικά σχέδια είναι η δημιουργία εθνικής ομάδας της Κύπρου, ένα πιο δυνατό και ανταγωνιστικό εσωτερικό πρωτάθλημα και η προώθηση της αγωνιστικής αλιείας εσωτερικών υδάτων στα νέα μέλη μας.  




Για το τέλος σας έχουμε ένα video με πλούσια αποσπάσματα από την παρουσία του Κυπριακού club στο 33ο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων του 2013 στην Ιταλία.