Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αποκλειστική συνέντευξη: Αντώνης Μιχαηλίδης-Αναπληρωτής Έφορος Αλιείας Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Λάτρης  της εγγλέζικης αλλά και της Bolognese float fishing τεχνικής. Μέλος και αρχηγός της πρώτης ιστορικά ελληνικής αγωνιστικής συμμετοχής σε διεθνές πρωτάθλημα αλιείας με φελλό. Μέλος της αγωνιστικής ομάδας αλιείας του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου Σάμου. Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Μιχαηλίδη, ο οποίος προσφάτως εξελέγη στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων & Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.) καλύπτοντας  τη θέση του αναπληρωτή εφόρου αλιείας.  Το Blog ήλθε σε επικοινωνία μαζί του θέτοντάς του ορισμένα ερωτήματα, προκειμένου να γνωρίσουμε τις απόψεις του υπό το πρίσμα των νέων του καθηκόντων. 



Puerto De Gandia 2012-VI Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα float angling από λιμενικές εγκαταστάσεις


Μάνος ΜελετίουΚατέχετε τη θέση του αναπληρωτή  εφόρου αλιείας   στην Ε.Ο.Υ.Δ.Α. Συμμετέχετε στο χώρο λήψης των αποφάσεων σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό και λειτουργία της αγωνιστικής αλιείας. Πόσο εύκολη ή πόσο δύσκολη υπήρξε αυτή η απόφασή σας  για ενασχόληση σε αυτό το επίπεδο και κυρίως ποιο είναι το προσωπικό κίνητρο, που σας ώθησε προς αυτήν την κατεύθυνση ?

Αντώνης Μιχαηλίδης :     Όταν μου έγινε η πρόταση, για να θέσω υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ο.Υ.Δ.Α., αρχικά  ξαφνιάστηκα. Όμως η απόφασή μου ήταν θετική και αυτό κυρίως για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η αγάπη μου για την αθλητική αλιεία, που είναι για εμένα κάτι ξεχωριστό και θα ήθελα να βοηθήσω να  πάει μπροστά. Επειδή όμως  είμαι και άνθρωπος που δεν μου αρέσουν οι τίτλοι δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση οι γύρω  άνθρωποι να με βλέπουν διαφορετικά απ ότι με έβλεπαν πριν μπω στην Ε.Ο.Υ.Δ.Α. Αντιθέτως θα έλεγα πως με αγκάλιασαν όλοι και δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι θα είμαι μόνος. Το μόνο κίνητρο που μπορεί να έχει κάποιος μπαίνοντας στην αθλητική αλιεία είναι η αγάπη του και τίποτα άλλο. Σας αναφέρω ως απλό παράδειγμα, τα παιδιά των εθνικών αποστολών. Πήγαν στο εξωτερικό και σήκωσαν την Ελληνική σημαία με αυτοχρηματοδότηση εξαιτίας της μηδενικής επιχορήγησης της γενικής γραμματείας αθλητισμού προς την αθλητική αλιεία.  



Μάνος Μελετίου: Έρχομαι στο αναπτυξιακό κομμάτι. Ποιες είναι οι υπάρχουσες κινήσεις, ποιες οι εν δυνάμει προωθητικές ενέργειες για την καλλιέργεια της αγωνιστικής αλιείας από πλευράς Ομοσπονδίας και πως θεωρείτε ότι μπορούν να συμβάλουν οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι και ναυταθλητικοί όμιλοι στον ανωτέρω σκοπό?

Αντώνης Μιχαηλίδης :     Φέτος θα έλεγα ότι έχει γίνει μια νέα αρχή από πλευράς Ομοσπονδίας έχοντας τοποθετήσει στους διάφορους τομείς της αθλητικής αλιείας νέους ανθρώπους, που έχουν την όρεξη και μπορούν εύκολα να μεταδώσουν την αγάπη τους γι αυτό, που κάνουν. Το ποιο σημαντικό όμως κομμάτι είναι η δημιουργία ενός νέου τμήματος για νέους ψαράδες κάτω των 21 ετών. Το τμήμα αυτό έχει αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες, όπως η ενημέρωση των παιδιών σε σχολεία για το ποιο είναι το όφελος της συμμετοχής τους στην αθλητική αλιεία. Τα παιδιά είναι το μέλλον της αθλητικής αλιείας και εκεί πρέπει να ρίξουμε όλο το βάρος. Κάθε σύλλογος ή Ναυταθλητικός όμιλος θα πρέπει να έχει τμήμα για μικρούς αθλητές. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα πρέπει να γίνονται σεμινάρια προς τα τμήματα αυτά, για να υπάρχει και η σωστή ενημέρωση για το τι είναι η αθλητική αλιεία.




Μάνος ΜελετίουPuerto De Gandia(Ισπανία)-2012: Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στα διεθνή αγωνιστικά χρονικά σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις. Μετείχατε της εθνικής αποστολής  υπό  διπλή ιδιότητα, αυτή του αγωνιστικού μέλους  και αρχηγού της ομάδος. Τι κρατάτε από αυτή την παρθενική συμμετοχή ως εικόνες και εμπειρίες και πως αυτά τα στοιχεία μπορούν να αξιοποιηθούν εποικοδομητικά μελλοντικά σε επίπεδο οργάνωσης και προετοιμασίας των εθνικών ομάδων?


Αντώνης Μιχαηλίδης :Μέσα από αυτήν την συμμετοχή πραγματικά κερδίσαμε πολλά πράγματα, τα οποία  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στην χώρα μας για την ανάπτυξη της αθλητικής αλιείας, όπως επίσης και στην προετοιμασία των Εθνικών ομάδων. Φτάνοντας στη Ισπανία και συγκεκριμένα στο  Puerto De Gandia, όπου γινόταν το Πανευρωπαικό μείναμε έκπληκτοι από τις πολύ καλά οργανωμένες εγκαταστάσεις, που είχαν για τους ψαράδες και ειδικά γι αυτούς, που ασχολούνται με το float fishing. Μεγάλη εντύπωση μας έκανε ο ειδικός χώρος, που είχαν στο λιμάνι με ντουλάπια, για να μπορεί κάθε ψαράς να αποθηκεύει εκεί τον αλιευτικό του εξοπλισμό. Κατά την διάρκεια των αγώνων είδαμε  μια διαφορετική οργάνωση των αθλητών, που πήραν μέρος, αποτέλεσμα των πολλών συμμετοχών τους σε τέτοιες διοργανώσεις. Τέλος μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε μαζί τους   μάθαμε πολλά σχετικά με τα πρωταθλήματά τους, πως τα οργανώνουν, πόσους αγώνες κάνουν και γενικά, πως βγάζουν τις Εθνικές τους ομάδες.



Μάνος Μελετίου: Στο προ ολίγων ημερών ανακοινωθέν πρόγραμμα του πανελληνίου πρωταθλήματος για το 2013 ο τομέας του float angling περιλαμβάνει 5 αγώνες από λιμενικές εγκαταστάσεις συν 2 αγώνες πρωταθλήματος στον τομέα των εσωτερικών υδάτων. Πολλές οι τράπεζες, με διαφορετικά στοιχεία ανά περιοχή και κυρίως με διάθεση και πρόθεση αποκέντρωσης θα έλεγα. Ποιοι είναι οι στόχοι του φετινού εγχειρήματος?

Αντώνης Μιχαηλίδης: Όλοι εμείς, που ασχολούμαστε με την αθλητική αλιεία, δεν γίνεται να είμαστε ικανοποιημένοι  με έναν και δυο αγώνες σε μια χρονιά και νομίζω πως έχει γίνει η αρχή για κάτι διαφορετικό, για κάτι, που θα μας γεμίζει όλους. Επίσης μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα βγαίνουν οι καλύτεροι αθλητές που μας εκπροσωπούν στα πανευρωπαικά πρωταθλήματα και αυτό, που επιδιώκουμε μέσα από τους πολλούς αγώνες με τα διαφορετικά στοιχεία, όπως είπατε ανά περιοχή, είναι οι αθλητές αυτοί να είναι  ολοκληρωμένοι, να μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιεσδήποτε συνθήκες και αν αγωνιστούν. Τέλος με τους πολλούς αγώνες μειώνεται και ο παράγοντας "τύχη", που μπορεί να έχει κάποιος αθλητής.




Μάνος Μελετίου:   Παρακολουθώντας κανείς τα διεθνή αγωνιστικά δρώμενα στον τομέα του float angling από λιμενικές εγκαταστάσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παρατηρεί ότι  το συμμετοχικό και το διοργανωτικό κομμάτι, αποτελούν καθαρά υπόθεση Μεσογειακού ενδιαφέροντος. Θα θεωρούσατε “τολμηρή” μια ενδεχόμενη μελλοντική υποψηφιότητα διοργάνωσης ανάλογου event από ελληνικής πλευράς  και πόσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό?

Αντώνης Μιχαηλίδης:   Καθόλου τολμηρή. Οι ξένοι μας εμπιστεύονται για τέτοιες διοργανώσεις και είμαι σίγουρος, πως αν κάνουμε  τέτοιο event στην Ελλάδα  θα είναι το καλύτερο, που έχει γίνει. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία το παγκόσμιο πρωτάθλημα long casting και μετά την λήξη του μας ζήτησαν να αναλάβουμε και άλλα τέτοια event. Στην Ισπανία, όταν ρωτήσαμε  μέλη των Εθνικών των άλλων χωρών τι θα έλεγαν, εάν ζητάγαμε και παίρναμε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα float fishing στην Ελλάδα, απλά χειροκρότησαν και μας έδειξαν ότι μας εμπιστεύονται. Αυτό τα λέει όλα πιστεύω.



Μάνος Μελετίου:  Ποιο είναι το προσωπικό γενικό μήνυμα, που θα θέλατε να απευθύνετε ως αναπληρωτής έφορος αλιείας αλλά και ως απλός διαγωνιζόμενος ψαράς σε όλους όσους σκέπτονται την πιθανή ενασχόληση με την αλιεία και σε αγωνιστικό επίπεδο?

Αντώνης Μιχαηλίδης :   Μέσα από την αθλητική αλιεία μαθαίνουμε όλοι μας να σεβόμαστε, να προστατεύουμε αυτό, που αγαπάμε, να γινόμαστε καλύτεροι ως αθλητές και ψαράδες καλύτεροι ως άνθρωποι. Σ αυτό το σχολείο,  τις γνώσεις  τις αποκτάμε όχι μόνο από τον ανταγωνισμό, που φέρνει και την εξέλιξη αλλά κυρίως από αυτά που μοιραζόμαστε όλοι εμείς. Γι αυτούς τους λόγους νομίζω πως αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με την αλιεία και αγωνιστικά.






Σημείωση: Ο κ. Μιχαηλίδης από τις αρχές του 2014 είναι πλέον ο νέος έφορος αθλητικής αλιείας της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. 







Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Αγώνας Αλιείας με φελλό-Σ.Ε.Φ.-2/12/2012






Ο Σύλλογος "Ακαδημία Αθλητικών δραστηριοτήτων Σαλαμίνας" προκηρύσσει αγώνα αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις για την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 με χώρο διεξαγωγής τις εγκαταστάσεις των Ε.Τ.Α. δίπλα στο Σ.Ε.Φ. Αφορά στις τεχνικές φελλού εγγλέζικο & Bolognese. Ο αγώνας έχει χαρακτήρα OPEN (ανοικτών συμμετοχών) ανδρών-γυναικών και το αντίτιμο συμμετοχής έχει ορισθεί στα 10 ευρώ με πλήρη απαλλαγή για νέους και νέες κάτω των 18 ετών. Κάθε συμμετέχων-ουσα θα αγωνιστεί μόνος-η. 

Δολώματα-Μαλάγρες: Είναι στην αποκλειστική ευθύνη και προμήθεια κάθε συμμετέχοντος, περιορίζονται στα κάτωθι και δεν είναι υποχρεωτικά στο σύνολό τους: 

  • 5 φέτες ψωμί τοστ
  • 1 κουτί σκουλήκι ακροβάτη
  • 10 τεμάχια φρέσκια σαρδέλα (χωρίς καμιά τεχνική παρέμβαση)
  • 250 γρ. γαρίδα (ακαθάριστη και χωρίς καμιά τεχνική παρέμβαση)
  • 2 κιλά μαλάγρα συσκευασμένη σε σακούλες του εμπορίου με βάση το τυρί σε ξηρή (άλευρο) ή ημιυγρή κατάσταση
  • 2 κιλά καλαμποκάλευρο σε συσκευασία του εμπορίου



Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Κατά τα οριζόμενα από τον κανονισμό διεξαγωγής του πανελληνίου πρωταθλήματος και με αποκλειστική ευθύνη κάθε συμμετέχοντος (ειδικό ψαροκαλάθι φύλαξης ψαριών, κουβάς, απαγκιστρωτής, πετσέτα κλπ.). 

Βαθμολογία: Κατόπιν ζυγίσματος μετά τη λήξη του αγώνα. Μετρήσιμα όλα τα αλιεύματα μεγαλύτερα ή ίσα των 12 εκ. 
1 γρ. βάρους μετρήσιμου αλιεύματος=1 βαθμός/γραμμάριο βάρους + 10 βαθμοί ανά μετρήσιμο τεμάχιο αλιεύματος. 

Π.χ. Σαργός βάρους 100 γραμμαρίων = 100+10 = 110 βαθμοί κλπ. 

Βραβεύσεις: Τρεις πρώτοι νικητές με τα περισσότερα γραμμάρια και ο διαγωνιζόμενος με το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα. 

Αποστολή Δελτίων συμμετοχής στο φαξ 2108137053 έως και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 ή στο email alex.sapounakis@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες 

Χάρης Τσέπελας 6945956937
Αλέξανδρος Σαπουνάκης 6932276989

Πρόγραμμα Αγώνα

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ώρα 07:00 Συγκεντρωση συμμετεχόντων
Ώρα 07:15 οδηγίες-διευκρινήσεις-κλήρωση θέσεων
Ώρα 08:00 Έναρξη αγώνα
Ώρα 13:00 Λήξη Αγώνα
Ώρα 13:00 Έναρξη ζυγίσματος 
Ώρα 14:00 Έκδοση αποτελεσμάτων
Ώρα 14:30 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων-βραβεύσεις νικητών



ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ
Σ.Ε.Φ. 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΟΜΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

............................................................................................................
ΤΗΛ. ..................................................................................................


Δηλώνω ότι συμμετέχω στον διασυλλογικό αγώνα Αλιείας με φελλό, που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, έχω διαβάσει την προκήρυξη και συμφωνώ ανεπιφύλακτα με όλους τους όρους της. 

Ο συμμετέχων 

(υπογραφή)