Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

NATEX 2012

Η γνωστή έκθεση για το Ψάρεμα, το κυνήγι, την κατάδυση και το κάμπινγκ ανοίγει τις πύλες της για το κοινό από 22-26 Μαρτίου 2012  στις εγκαταστάσεις του πρώην Ανατολικού αερολιμένα στο Ελληνικό.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Πέμπτη    22/3         16:00-21:30

Παρασκευή 23/3     16:00-21:30

Σάββατο   24/3        10:00-21:30

Κυριακή     25/3      10:00-21:30

Δευτέρα      26/3      16:00-21:30

Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από και πρός την έκθεση καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της με αφετηρία το σταθμό μετρό "Άγιος Δημήτριος".

Αναχωρήσεις Παρασκευή, Δευτέρα & Τρίτη
Από Αγ.Δημήτριο: 16:00, 17:30, 19:00, 20:30
Από Εκθεσιακό: 16:45, 18:15, 19:45, 21:50
Αναχωρήσεις Σαββατοκύριακου
Από Αγ.Δημήτριο: 10:00, 11:30, 13:00, 14:30, 16:00, 17:30, 19:00, 20:30
Από Εκθεσιακό: 10:45, 12:15, 13:45, 15:15, 16:45, 18:15, 19:45, 21:50

 













Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας Αθλητή

 Για την συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Αθλητικής Αλιείας πάσης μορφής απαιτείται η απόκτηση δελτίου αθλητικής ιδιότητας καθώς και υγείας αθλητή. Εκδίδονται με τη μέριμνα των κατά τόπους συλλόγων, που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και υπό την ακόλουθη διαδικασία: 


1.- Ο εν δυνάμει αθλητής προσκομίζει στον σύλλογο

α) Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
β) 3 φωτογραφίες σε μέγεθος Ταυτότητας
γ) 10 ευρώ

2.- Ο Σύλλογος συμπληρώνει και σφραγίζει το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας εις τριπλούν και το παραδίδει στον εν δυνάμει αθλητή ο οποίος υποχρεούται να το υπογράψει και να το σφραγίσει (πάντα εις τριπλούν) σε ιατρό κατά προτίμηση Παθολόγο.
Στην συνέχεια το επιστρέφει στον σύλλογο ο οποίος το καταθέτει στην Ομοσπονδία μαζί με τα 10 ευρώ
Η Ομοσπονδία δίνει Αριθμό Μητρώου ΑΘΛΗΤΗ, το υπογράφει η Πρόεδρος και το σφραγίζει. Στα αρχεία της Ομοσπονδίας μένει το στέλεχος Α.

Η Ομοσπονδία επιστρέφει στον σύλλογο :

α) απόδειξη είσπραξης των 10 ευρώ
β) στέλεχος Β για το αρχείο του συλλόγου
γ) Ατομικο Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας Αθλητή το οποίο παραδίδεται στον αθλητή
Ο αθλητής το διατηρεί σε καλή κατάσταση και το σφραγίζει σε ιατρό ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

















*Σε κάθε ένα από τα παραπάνω έγγραφα υπάρχει ειδική θέση ιατρικής θεώρησης στο πίσω μέρος τους.


ΠΡΟΣΟΧΗ:  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ξέρουμε να ψωνίζουμε καλάμια εγγλέζικου τελικά?

Την Παρασκευή 13  Ιανουαρίου 2012 βρέθηκα στο γνωστό κατάστημα ειδών αλιείας του κ. Γιάννη Γιατράκου στου Ρέντη. Συζητούσαμε διάφορα θέματα, πάνω στο ψάρεμα φυσικά, και κάποια στιγμή η κουβέντα έφθασε πάνω στα καλάμια...! Μάνες, παράμαλλα, οδηγοί, action, casting weight κλπ. Στη συζήτηση συμμετείχε και ένας ακόμη φίλος, του οποίου το όνομα αγνοώ, γι΄αυτό ας με συγχωρέσει.

Κάποια στιγμή λοιπόν και εκεί, που η κουβέντα ανέβαινε σε επίπεδο και επιχειρηματολογία, απευθύνεται  προς το μέρος μου ο κ. Γιατράκος  ρωτώντας με ευθέως και με ύφος πολύ σοβαρό ..."εσύ πιστεύεις ότι ξέρεις να αγοράσεις καλάμι εγγλέζικου" ? "Γιατί εγώ σε προκαλώ εδώ τώρα και σου λέω ότι δεν ξέρεις να αγοράσεις σωστό καλάμι εγγλέζικου"! 

Εγώ τώρα αρχίζω να συσπειρώνομαι και ψάχνομαι, προσπαθώντας να καταλάβω ΠΟΥ θέλει το πάει...! Τι θέλει τώρα, λέω μέσα μου, να με στριμώξει? Δε γίνεται να κάνω κάπου λάθος.  Οι συνδυασμοί καλαμιών και πετονιών ήταν θέμα, που θεωρητικά και πρακτικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Και με τα λοιπά λειτουργικά θέματα (βάρος, υλικό κατασκευής, έλεγχος action, σωματότυπος ψαρά, συμβατός μηχανισμός κλπ.) δεν είχα ποτέ θέμα. Πίστευα ότι μπορώ να κάνω καλές αγορές. Τι συμβαίνει όμως τώρα και μου τη "λέει"  έτσι ξαφνικά?

Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι δεν μου μιλούσε απλά ο ερασιτέχνης ψαράς-καταστηματάρχης  κ. Γιάννης Γιατράκος αλλά ο άριστος επισκευαστής-τεχνίτης-καλλιτέχνης του Rod Building. Στο σημείο αυτό αναφέρω ότι αφορμή για όλα τα παραπανω στάθηκε  ένα προβληματικά δεμένο τρίσπαστο καλάμι εγγλέζικης τεχνικής, που κάποιος είχε αφήσει εκεί, του οποίου το πρόβλημα και αγνοούσα αλλά και δεν είχα καν διαπιστώσει. Με λίγα λόγια το καλάμι είχε από κατασκευής λάθος τοποθετημένους τους οδηγούς του πάνω στο carbon blank. Ευθυγραμμισμένοι φαινομενικά μεν αλλά σε λάθος σημεία, καθώς κατά την κάμψη του καλαμιού οι οδηγοί ξαφνικά εμφάνιζαν σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ τους. Αυτό  πρακτικά σήμαινε πως το καλάμι κατά την εκτόνωση παρουσίαζε περίεργες πλευρικές ταλαντώσεις με αποτέλεσμα την απώλεια σε βεληνεκές, την κακή  αξιοποίηση της δράσης του και ενδεχομένως και κάποια άλλα αρνητικά .


 Το παραπάνω περιστατικό μου κίνησε το ενδιαφέρον καθώς δεν είχα ποτέ ασχοληθεί με το καθαρά κατασκευαστικό κομμάτι των καλαμιών.


Η αιτία του προβλήματος


Βασικά κατάλαβα ότι τοποθετήθηκαν οι οδηγοί χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει το spining. Ο κατασκευαστής αγνόησε μια βασική αρχή, που λέει ότι πρώτα βρίσκουμε και σημειώνουμε το Spine του καλαμιού, δλδ. το σημείο στο οποίο "ξεκουράζεται" (οριζοντιώνεται)  το καλάμι μας μετά τη "φόρτιση" και την εκτόνωση είτε μιλάμε για βολή είτε για ανάκτηση ενός ψαριού.Ουσιαστικά πρόκειται για μια νοητή ευθεία γραμμή πάνω στον κυλινδρικό άξονα του καλαμιού, η οποία είναι μια και μοναδική. Δείτε λοιπόν  παρακάτω ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΟΧΙ ΣΩΣΤΑ Η ΛΑΘΟΣ,  ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ κατά τα φαινόμενα...! 





Video No1







Video No2





Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι η παραπανω διαδικασία είναι προαπαιτούμενη, έτσι ώστε να προκύψει ένα άριστο αποτέλεσμα μετά και το πέρας της διαδικασίας του "δεσίματος" ενός καλαμιού. Είναι κρίμα και άδικο να διαπιστώσει κάποιος εκ των υστέρων ότι πλήρωσε ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό για την αγορά ενός προβληματικού προιόντος, για  το οποίο θα κληθεί να δαπανήσει εκ νέου χρήματα.


Υ.Γ. 

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την custom rods και προσωπικά τον κ. Γιατράκο  για την ευκαρία, που μου έδωσε, ώστε να ερευνήσω και να μάθω μια πτυχή, με την οποία δεν είχα ασχοληθεί ποτέ. Προσωπικά έγινα σοφότερος ψαρευτικά και θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την γνώση. Εξάλλου αυτή ήταν, είναι και θα είναι η φιλοσοφία αυτού του blog..."να αναδείξει την τεχνική μέσω προσωπικών εμπειριών και επιλεκτικής συλλογής γνώσεων ανθρώπων, που συνέδεσαν το όνομά τους με το εγγλέζικο". 

Ρωτάμε, μαθαίνουμε, διαβάζουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε και κυρίως ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ το κύρος και τη γνώση κάποιων ανθρώπων. Απλά, ξεκάθαρα και κυρίως χωρίς κόμπλεξ !